RECENZE a TESTY ANTIRADARŮ http://www.antiradary-recenze.cz Objektivní recenze a testy antiradarů Mon, 19 Aug 2013 15:58:05 +0000 cs-CZ hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.6 Srovnávací test radarových detektorů – Protector 850cz vs. Stinger DSI http://www.antiradary-recenze.cz/antiradary-podle-typu/antiradary-napevno/srovnavaci-test-radarovych-detektoru-protector-850cz-vs-stinger-dsi/ http://www.antiradary-recenze.cz/antiradary-podle-typu/antiradary-napevno/srovnavaci-test-radarovych-detektoru-protector-850cz-vs-stinger-dsi/#comments Mon, 19 Aug 2013 11:28:40 +0000 admin http://www.antiradary-recenze.cz/?p=826 V oblasti high-end radarových detektorů je v současné době poměrně horko. Posledních pár let byl jednoznačně nejlepším pevně montovaným detektorem produkt Beltronics STi-R PLUS, který v sobě skloubil vynikající parametry s akceptovatelným designem a uživatelsky poměrně přívětivým ovládáním. V poslední době však přichází řada novinek. Stinger s modely DSI a VIP, značka Protector  pak s modely 850cz a 950cz.

Která z novinek předběhla zaběhnutou dosavadní jedničku Beltronics STI-R PLUS? Který radarový detektor je nyní číslo 1? Kdo má tedy v současné době v nabídce nejlepší systém? Měli jsme možnost vyzkoušet všechny novinky výrobců Stinger i Protector a vyzkoušeli jsme si také jejich instalaci. Začněme tedy s naší recenzí.

 

První dojem: Zařízení Protector jsou zabalena v jedné velké krabici. Všechny díly a montážní materiál jsou přehledně seřazeny a je snadné vše najít. U Stingerů pak máme v rukou 7 malých krabiček. Podobný design, všechna balení v černé barvě. Bohužel, u Stingeru budou mít radost asi jen zpracovatelé odpadů, protože díky mnoha malým boxům produkujeme podstatně více odpadu. Navíc nás vybalení z krabiček stálo trochu více času než u Protectoru. Nicméně tento bod do našeho hodnocení zahrnovat nebudeme, neděláme totiž eko test :-) , ale chceme zjistit, kdo je číslo 1 mezi radarovými detektory a opravdu nabízí nejlepší celkovou ochranu.

 

Montáž: I když se oba výrobci vydali jinou cestou, dají se oba systémy velmi dobře zabudovat. Pro Stingera hovoří velmi kompaktní radarová anténa a minimalistické provedení laserových čidel ve tvaru čtverce nebo v kulatém provedení podobném parkovacímu senzoru, ty však mají také své nevýhody (více v samotném testu). Co nám ale při instalaci Stingerů přišlo nejzáludnější, bylo zabudování displeje.

Protector 850cz - Mercedes ML

Protector 850cz

Stinger DSI - Mercedes ML

Stinger DSI

Je jedno, zda jde o Stinger DSI nebo Stinger VIP. Obě zařízení jsou vybavena velkým nevzhledným displejem, který jednoduše nejde nainstalovat tak, aby nekazil dobrý dojem z interiéru vozu. Tato koncepce se nám vůbec nezamlouvá a myslíme si, že je to prostě zbytečné zničení vzhledu interiéru. Zbývá pouze možnost displej skrýt, což ale zase neumožní optimální provoz zařízení. Zde tedy jednoznačně skóruje Protector, který u obou modelů používá malé ovládací tlačítko. Opravdu nikdy nebylo tak snadné zabudovat řídicí jednotku radarového detektoru, přičemž  vozidlo zůstalo vizuálně téměř nedotčené. S ohledem k právní situaci ve většině zemí dáváme řešení Protectoru absolutní přednost. Skóre Protector – Stinger: 1:0

 

Použitelnost a ergonomie: Jak již bylo zmíněno v kapitole o montáži, používat displej, který je součástí produktů Stinger,  je přinejmenším nepohodlné,  je-li nainstalován skrytě někde ve vozidle. Černobílý displej Stingeru DSI na nás působí jako z devadesátých let a náš názor nezmění ani působivý vzhled barevného displeje Stingeru VIP. Vzhledem k tomu, že jsme historicky zvyklí na to, že antiradar upozorňuje na hrozby akusticky a ovládání většiny detektorů není náročné, příjde nám řešení s použitím displeje sice na první pohled efektivní, ale velmi nepraktické.

U Protectoru se můžeme vždy plně věnovat provozu na silnici. Po stisknutí diskrétního ovládacího tlačítka Vám příjemný ženský hlas postupně vyjmenovává možná nastavení a Vy můžete změnit nastavení pouhým uvolněním tlačítka. Skóre Protector – Stinger: 2:0

 

Radarová a laserová detekce: Radarové antény Stingeru bohužel neumí detekovat všechna pásma běžně používaná v Evropě. Standardní verze umí v Ka pásmu detekovat pouze frekvenci 34,3GHz, po “úpravě pro ČR” pak umí detekovat také radary pracující na frekvenci 34,0GHz. Frekvence 34,7 a 35.5GHz, které jsou často používány v okolních zemích však detekovat neumí.  Jakmile tedy pojedete přes některé okolní státy, budete možná divit, proč nejste na přítomnost tamních radarů upozorněni.

Pro radarové antény Protectoru 850cz a Protectoru 950cz, které jsou dodávané firmou Beltronics, to není problém. Dokáží skenovat všechna v Evropě běžně používaná radarová pásma.

U laseru to vypadá podobně. Senzory Stinger jsou sice poměrně malé, ale výkon si u nich můžeme spíše jenom přát. I u menších vozidel jsou k rozumnému pokrytí přední části vozu nutná 2-3 laserová čidla Stinger, srovnatelnou ochranu u Protectoru však posktyne jedno čidlo. I když jsou čidla Antilaser téměř dvakrát větší, mohou být namontovány ve spojení s Perspexem zcela neviditelně ale hlavně díky nutnosti použití menšího počtu čidel řádově levněji.
Závěr: Větší dojem na nás opět udělala koncepce Protectoru, neboť v Protectoru jsou použity osvědčené komponenty od předních světových výrobců. Tyto komponenty pak jsou celkově lépe integrovatelné. Skóre Protector – Stinger: 3:0

 

Praktický test: Všechna zařízení jsme otestovali v praxi na cca 500km úseku. Radarovou a laserovou detekci / rušení jsme pak testovali zapůjčeným radarovým imitátorem a laserovou pistolí, kterou používá PČR.

  • GPS: Včasnost varování podle databáze GPS bodů byla na velmi podobné úrovni. Databáze je u všech zařízení velice podobná. Protector hlásí “Stacionární radar, limit 50″, Stinger pak hlásí “Spot alert” a povolenou rychlost zobrazuje na displeji. Stinger bohužel neumí zvukově rozlišit typ hlášeného GPS bodu – například zda se jedná o kameru na červenou nebo stacionární radar, neporadí si ani s kombinovanými zařízeními, které zároveň měří rychlost a sledují průjezdy na červenou.
  • Radar: Na radarový imitátor i na policejní radary reagují všechna zařízení velmi podobně, většinou současně nebo +/- 1 vteřina. Vzdálenost varování se v našem testu pohybovala od 200 do 500 metrů. Stinger DSI i Stinger VIP mají poměrně dost falešných poplachů, za 500km úsek jich DSI mělo 12 a VIP 7. Protector 850cz pak 3 a u Protectoru 950cz jsme dokonce nezaznamenali falešný poplach žádný. Protector navíc umožňuje falešné poplachy na stálých místech uživatelsky potlačit.
  • Laser: Policii jsme měřit laserem nepotkali, nicméně zapůjčený laser nám poskytnul mnohem lepší komfort a proto jsme výkonnost všech zařízení mohli velmi důkladně otestovat. Protector jsme testovali ve verzi se dvěma laserovými čidly, Stinger pak se třemi. Vozidlo s Protectorem se nám při našem testu změřit nepodařilo, stejné vozidlo se třemi laserovými senzory Stingeru se nám dařilo změřit pokud jsme měřili s mírného úhlu (rozumějte z krajnice / mostu). To je dáno konstrukcí laserových čidel Stingeru, kdy tvůrci pro zachování maximální kompaktnosti museli udělat mnoho konstrukčních kompromisů.

Skóre Protector – Stinger: 4:0

 

Legálnost a kniha jízd: Obě zařízení jsou ve své funkci jako radarový detektor v okolních zemích samozřejmě nelegální, nicméně nabízejí možnost přepnutí do režimu činnosti jako kniha jízd. Kniha jízd u Stingeru je perfektní a vhodná i pro finanční úřad. V tomto bodu Protector zaostává, zákazník si skutečně může číst uložená data, ale pro převod těchto dat do formy knihy jízd je potřebný dodatečný software za cca 1 000Kč. Protector má naopak lépe vyřešenu funkci přechodu z legálního režimu na “ostrý” provoz. Se Stingerem budete potřebovat fyzicky připojit displej k PC s nainstalovaným Stinger software. U Protectoru je reaktivace možná s jakýmkoliv počítačem nebo notebookem se slotem na SD kartu bez nutnosti jakékoliv instalace software. Zde tedy dáváme bod pro Stinger za perfektní knihu jízd a bod pro Protectory za lehkou aktivaci varovných funkcí.

Skóre Protector – Stinger: 5:1

 

Cenová politika: Zde si oba výrobci nic moc nedarují. Všechny systémy se v kombinaci laserovou ochranou se pohybují mezi 60 až 90 000 Kč. Protector je podle varianty o 5 až 30 000 Kč levnější. Například nejvýkonnější varianty Protector 950cz AL4 pořídíte za cca 90 000, Stinger VIP s laserovou ochranou pořídíte od 120 000 Kč (obě ceny jsou za nejvyšší verzi včetně laserové ochrany). Bod tedy nezískává žádný z testovaných produktů a skóre se tedy nemění.

Skóre Protector – Stinger: 5:1

 

Jistota v budoucnu: U obou systémů a jejich součásti máte jistotu upgrade firmwaru pro příštích několik let. Výrobci se snaží vždy pokrývat nové metody měření pro zajištění aktuální maximální ochrany. Oba tedy získávají po jednom bodu.

Skóre Protector – Stinger: 6:2

 

Hodnocení a závěr: Toto jsme si nemysleli. Očekávali jsme  vyrovnaný souboj. Nicméně, s celkovým skóre 06:02 pro Protector již nemáme žádné pochybnosti, která značka v současné době dodává nejlepší kompletní high-end systém pro Českou republiku / Evropu a je vítězem testu. Protector sice nedodává krásný displej, na druhou stranu nabízí techniku určenou pro dokonale diskrétní montáž.

Celkové skóre Protector – Stinger: 6:2 a Protector tak jasně vítězí!

 

Veškeré další informace lze nalézt na internetových stránkách příslušných výrobců:
www.antiradar-protector.cz, případně www.stinger.com

 

Chtěli bychom využít této příležitosti a poděkovat českému prodejci AntiRadary.NET za zapůjčení zařízení Protector a radarového imitátoru a rakouskému prodejci Efficient-Technologies.AT děkujeme za poskytnutí produktů Stinger a laserového měřiče.

]]>
http://www.antiradary-recenze.cz/antiradary-podle-typu/antiradary-napevno/srovnavaci-test-radarovych-detektoru-protector-850cz-vs-stinger-dsi/feed/ 0
Antiradar Genevo One CZ/SK http://www.antiradary-recenze.cz/antiradary-podle-typu/prenosne-antiradary/antiradar-genevo-one-czsk/ http://www.antiradary-recenze.cz/antiradary-podle-typu/prenosne-antiradary/antiradar-genevo-one-czsk/#comments Fri, 24 Aug 2012 07:46:57 +0000 admin http://www.antiradary-recenze.cz/?p=765 Antiradar Genevo One – novinka roku 2012

Genevo One CZ/SK – tento antiradar jsme měli zapůjčený na měsíc a to ještě jako předprodukční vzorek. Ujeli jsme s ním cca 3 000 km v Praze i mimo ni. Hned na úvod je třeba znínit, že se jedná o nejlevnější antiradar, který v ČR spolehlivě funguje! Nejzajímavější funkcí tohoto zařízení je zejména to, že dokáže detekovat úseková měření, radary na červenou a další radary, které prostým antiradarem prostě nezachytíte. To vše díky GPS modulu a databázi, která je spravována přímo distributorem v České republice a je tudíž naprosto přesná a aktuální. Při našich jízdách se nám opravdu ani jednou nestalo, že bychom v databázi našli nějakou chybu, což se například při testování konkurenčních modelů s GPS často ukázalo jako hlavní kámen úrazu.

Antiradar Genevo One CZ/SK

Další velkou předností antiradaru Genevo One je, že komunikuje kompletně v češtině! Už tedy nemusíte poslouchat hlášky typu “Section camera, limit exceeded…”, ale srozumitelně se dozvíte “Blíží se úsekové měření, zpomalte”. Hlášku, že máte zpomalit se samozřejmě dozvíte pouze, pokud rychlost na daném místě skutečně překračujete, protože i údaj o maximální povolené rychlosti je v databázi zanesen.

Antiradar Genevo One CZ/SK

Co se týká detekce, potkali jsme několik mobilních radarů. Detekce byla vždy dostatečná a na detektor této cenové kategorie až překvapivě dobrá. Myslím, že bychom jí mohli směle přirovnat k detektorům Beltronics, které jsou v tomto směru ethalonem. Falešných poplachů má detektor Genevo One naprosté minimum, za celou dobu používání jsme zaznamenali čtyři. Další, co musíme pochválit je jednoduché ovládání a nastavování tohoto antiradaru!

Videa s ukázkami funkčnosti:

Sečteno a podrtženo, Genevo One nás velmi příjemně překvapil a vůbec bychom se nebáli mít toto zařízení jako hlavního ochránce v našem voze. Všem zájemcům, kteří nejsou ochotni investovat do výbavy proti měření rychlosti desítky tisíc, můžeme tento antiradar jen doporučit…

Za zapůjčení tohoto antiradaru Genevo One CZ/SK děkujeme výhradnímu dovozci, firmě AntiRadary.NET s.r.o.

Klady a zápory

+ Výborná detekce na úrovni detektorů Beltronics
+ Přesná GPS databáze úsekových měření, kamer na červenou,
stacionárních radarů a dalších bodů

+ Komunikace v češtině
+ Jednoduché nastavení a ovládání
+ Minimum falešných poplachů

- Vyzkoušejte a napište nám chyby, my na žádné nepřišli

Naše hodnocení: 5 bodů z 5

]]>
http://www.antiradary-recenze.cz/antiradary-podle-typu/prenosne-antiradary/antiradar-genevo-one-czsk/feed/ 0
Protector 850cz http://www.antiradary-recenze.cz/antiradary-podle-typu/laserove-rusicky/protector-850cz/ http://www.antiradary-recenze.cz/antiradary-podle-typu/laserove-rusicky/protector-850cz/#comments Mon, 30 Jul 2012 19:53:09 +0000 admin http://www.antiradary-recenze.cz/?p=580 Protector 850cz – novinka roku 2011

Nedávno jsme na vyzkoušení dostali úplnou novinku, která byla na trh uvedena v listopadu 2011. Jedná se o zařízení pod názvem Protector a byli jsme ujištěni, že se jedná o nejlepší zařízení, co je na trhu k dispozici. Měli jsme jej k dispozici asi 3 měsíce a najezdili jsme přes 5000 km a byli jsme velmi mile překvapeni!

Protector je antiradar, který byl vyvinut speciálně pro Českou republiku a je plně přizpůsoben nejen radarům používaným v ČR, ale hlavně českým uživatelům. Velice nás zajímalo, jakou bude mít tento antiradar detekci a hned po potkání prvního radaru jsme byli mile překvapeni – detekce byla shodná s nejlepším pevným antiradarem Beltronics STi-R Plus a to jak na příjezdu, tak na odjezdu (v obou směrech)!

Protector má ale mnoho výhod oproti antiradaru Beltronics – komunikuje s Vámi v češtině – oznamuje česky měření, jaký je to typ měření, také Vám hlasově pomáhá při nastavování antiradaru a další. Co je ale asi největší výhodou je skvělá databáze stacionárních radarů a hlavně úsekových měření – vždycky Vás bude informovat o vjezdu a výjezdu z úsekového měření, stejně tak Vás informuje, pokud překročíte povolenou rychlost a na konci úsekového měření Vám oznámí průměrnou rychlost v měřeném úseku.

Další užitečnou funkcí je elektronická kniha jízd. Protector zaznamenává a ukládá kompletní informace o pohybu vozidla, také ale radarové poplachy a další. V počítači pak jednoduše za pomocí programu pro tvorbu knihy jízd vyberete data a nemusíte se s tím psát, což mnohdy ušetří mnoho času. Také ukládá údaje o radarových měřeních, takže pokud Vám přijde předvolání, můžete si zkontrolovat, jestli jste na daném místě opravdu jeli, jak rychle a jestli tam měřili…

Protector je schopný komunikovat s laserovými rušičkami – je možné si jej nechat namontovat společně s laserovou rušičkou, přičemž v interiéru Vašeho auta nebudete mít ovládací tlačítko antiradaru + ještě laserové rušičky, ale jen jedno na ovládání obojího! To přispěje k diskrétnosti montáže a jednoduchosti ovládání.

Pokud používáte antiradary i v cizině, pak je Protector dobrou volbou. V cizině se totiž používají také radary v K pásmu, ve kterém fungují například i automaticky otevírané dveře u benzínek, bank a jinde – prostě klasický antiradar, u kterého zapnete pásmo K Vám bude pípat všude. Protector to docela vychytal. Po vyzkoušení můžeme říct, že ne na 100 %, ale rozhodně se dá v pohodě používat i v cizině, protože má filtry nastaveny tak dobře, že máte falšený poplach v K pásmu opravdu jen zřídka.

Ovládání je úplně jednoduché – vše v češtině, vše je Vám potvrzeno, nastavení je opravdu lehké – něco se dá nastavit při provozu, podrobnější věci po vyjmutí SD karty a vložení do počítače – samozřejmě opět v češtině. Tam pomocí jednoduchého programu nastavíte detailní věci. Veškeré funkce se dají zapnout/vypnout, nastavit si můžete na co chcete/nechcete být upozorňováni a další. V autě si vše nastavujete pomocí jednoho tlačítka…

Jak to celé shrnout? Myslíme si, že Protector 850cz je opravdu nejlepší dostupný antiradar a do našeho auta jsme si ho nechali namontovat místo antiradaru Beltronics STi-R Plus, který je teď podle nás až na druhém místě. Víme tak o všech “úsekáčích”, místech častého měření a v kombinaci s Antilaserem je to ta nejlepší volba, co jsme mohli udělat.

Za zapůjčení tohoto antiradaru PROTECTOR 850cz děkujeme výhradnímu dovozci, firmě AntiRadary.NET s.r.o.

Klady a zápory

+ Výborná detekce na úrovni “STi-čka
+ Přesná GPS databáze úsekových měření, kamer na červenou,
stacionárních radarů a dalších bodů

+ Možnost přidávat vlastní důležité body
+ Komunikace v češtině
+ Jednoduché nastavení a ovládání
+ Diskrétní ovládací tlačítko v interiéru
+ Možnost propojení s laserovými rušičkami
+ Minimum falešných poplachů

- Vyzkoušejte a napište nám chyby, my na žádné nepřišli
- Možné negativm je, že Protector nemá displej, ale zjistili jsme,
že pokud je vše uděláno intuitivně, tak vlastně není potřeba…

Hodnocení 5 bodů z 5

]]>
http://www.antiradary-recenze.cz/antiradary-podle-typu/laserove-rusicky/protector-850cz/feed/ 0
Stinger DSI Computer http://www.antiradary-recenze.cz/antiradary-podle-typu/antiradary-napevno/stinger-dsi-computer/ http://www.antiradary-recenze.cz/antiradary-podle-typu/antiradary-napevno/stinger-dsi-computer/#comments Sun, 05 Feb 2012 11:15:52 +0000 admin http://www.antiradary-recenze.cz/?p=707 Tentokrát jsme pro Vás testovali antiradar, který se napevno zabudovává do vozidla – Antiradar Stinger DSI – propracovanější verze antiradaru Stinger. Jednodušší verze se nazývá Stinger Card, ale o té někdy jindy… Stinger DSI je novinku na českém trhu, která by měla být konkurentem antiradaru Beltronics STi-R Plus nebo ostatních HIGH-END antiradarů.

Když se nám dostal Stinger poprvé do rukou, byli jsme trochu překvapeni designem – obrovský reproduktor (na šířku 13cm), velký display, řídící jednotky, které včetně připojené kabeláže mají skoro 20cm šířku, mnoho zbytečných kabelů atd. Abychom rozměry pouze nekritizovali, výhodou je relativně malá radarová anténa, která se dá velice snadno umístit do čelní masky vozidla. Konkurenční radarové antény se však většinou umísťují také bezproblémově, takže tato výhoda vlastně není až takovou výhodou. Kam bychom v autech namontovali obrovský reproduktor, velké řídící jednotky, a hlavně, kam bychom dali zbytečně velký display, který má rozměry 10 x 5 x 3 cm, nám opravdu není jasné. Je černobílý a jeho jas se navíc nedá ztlumit, takže Vás v noci oslňuje. Nejsme si také jisti tím, zda by lidé, kteří dnes žádají zejména skrytou montáž, chtěli mít v autě něco tak extrémně viditelného jako je tento display s designem, který byl aktuální zhruba před 10 lety. Výrobce se chlubí tím, že je display lehce odnímatelný z panelu, ale k čemu je to dobré, jsme nezjistili. Dokonce, pokud je hlášen poplach a vy display sundáte, reproduktor dále hlásí poplach a nelze jej zastavit, což by mohl být problém zejména při policejní kontrole v cizině.

Tento antiradar obsahuje GPS modul s databází, takže Vás upozorní také na úseková měření a další body uložené v databázi, což je jeho výhodou oproti levnějším modelům. Problémem však je, že má jen českou a to ještě velmi nepřesnou databázi, která prozatím nelze nijak aktualizovat, takže Vám v zahraničí a mnohdy ani v ČR nepomůže. Předností Stingeru je jeho detekce radarů, která je srovnatelná s levnějšími produkty Beltronics. Trochu problém je s falešnými poplachy. Těch jsme měli poměrně dost, někdy se také stane, že reaguje na orientační cedule, které pouze sdělují Vaši rychlost (a vysílají v úplně jiných pásmech, takže by detekovány být neměly). Skutečnost je to velmi nepříjemná, protože tyto cedule jsou poslední dobou téměř v každé vesnici.

Hlavní „výhodou“ oproti konkurenčním antiradarům je údajně tzv. „spektrální analyzátor“, který na displeji zobrazuje frekvenční pásma a intenzitu jednotlivých signálů. Zajímavé však je, že spektrum grafu je sdíleno oběma hlavními radarovými pásmy (Ka – 34,0GHz a K – 24,125GHz), přičemž obě tato pásma se vtěsnala přes sebe do jednoho grafu a při detekci dvou signálů, které spolu nemají nic společného, tedy vidíme na grafu „čáry“ těsně vedle sebe a jejich pozice tak zjevně neodpovídá. Nedalo nám to a po důkladných sledováních a testech v komoře, kam nemá přístup cizí signál, jsme dospěli k názoru, že „šumová data“ jsou v grafu generovaná náhodně, protože se na místě bez rušivých signálů nezměnila. Zobrazení „čáry“ detekovaného radaru je tedy vlastně jen analogovou obdobou frekvence zobrazované u konkurenčních produktů a ani to nefunguje jak má, protože většinu radarů Stinger hlásí na jedné stejné frekvenci 34,999GHz. Na této frekvenci však radary ve skutečnosti rozhodně nevysílají. Takže nic převratného a jedná se pouze o „marketingovou“ funkci s naprosto nulovou přidanou hodnotou, pro jejíž používání je nutno mít ve voze velký a nevzhledný display.

Pokud bychom to měli shrnout, nechtěli bychom být instalujícím technikem, který bude zařízení do automobilu montovat – montáž je složitá, navíc v luxusních autech lidé nechtějí mít velký, černo-bílý display na panelu, u kterého ani nelze snížit jas. Velkým mínusem je také nepříjemný zvukový signál hlásící poplach. Plusem je dobrá detekce, relativně nízký počet falešných poplachů (Beltronics STi-R PLUS však nemá žádné). Nenašli jsme však důvod, proč dát až 50 000 Kč za toto zařízení, které oproti léty prověřeným modelům nepřináší prakticky nic nového. Naopak na nás působilo „nehotovým“ dojmem. V zahraničních zdrojích jsme se navíc dozvěděli, že Stinger měl v minulosti poruchovost relativně vysokou a ani spolehlivost tedy nebude silnou stránkou tohoto zařízení. Podle nás tedy Stinger v současné době rozhodně HIGH-END produktem není…

UPDATE 30.7.2012: Bylo zjištěno, že ač je prodejci tento antiradar prezentován jako spolehlivý při detekci radarů Multaradar CD používaných na Slovensku, není tomu tak a detekce je velmi často nedostatečná. Informace od dovozce nám tedy příjde minimálně velice nesolidní, viz video:

Za zapůjčení tohoto antiradaru děkujeme prodejci antiradar-shop.cz

Klady a zápory

+ Kvalitní detekce radarů
+ Homologace pro montáž do vozidla
+ GPS funkce, včetně databáze úsekových měření – pouze pro ČR
+ Možnost propojit jej s rušičkou Stinger Laser, která ale při testech naprosto propadla
+ Málo falešných polachů

- Vysoká pořizovací cena
- Nutná pevná instalace
- Nepřesná GPS databáze
- Složitá instalace – velké součásti zařízení
- Zastaralý display, nepříjemná zvuková upozornění

Hodnocení 3 bodů z 5

]]>
http://www.antiradary-recenze.cz/antiradary-podle-typu/antiradary-napevno/stinger-dsi-computer/feed/ 0
Antiradar Escort Qi45 EURO CZ – pevná sada http://www.antiradary-recenze.cz/antiradary-podle-typu/antiradary-napevno/antiradar-escort-qi45-euro-cz-pevna-sada/ http://www.antiradary-recenze.cz/antiradary-podle-typu/antiradary-napevno/antiradar-escort-qi45-euro-cz-pevna-sada/#comments Fri, 21 Jan 2011 10:35:47 +0000 lukas http://www.antiradary-recenze.cz/?p=371 Pevná sada (antiradar Escort Qi45 EURO CZ) byla uvedena, v této pro Českou republiku upravené verzi, na český trh teprve nedávno. My jej měli zapůjčený a najeli jsme s ním přes tisíc kilometrů. Naše dojmy byly v celku pozitivní. Měli jsme možnost porovnat jej s pevnými antiradary BEL 975 EURO a BEL STi-R Plus a BEL STi-R (bez GPS). Tento detektor si stál dobře i mezi těmito opravdu dobrými a tradičními antiradary.

Escort Qi45 EURO CZ

Co se týká detekce radarů (bradavic, stacionárů), pak si stojí opravdu dobře a je s antiradary Beltronics srovnatelný. Nikdy jsme neměli problém přizpůsobit rychlost. Zvukový signál je doprovázen mluveným hlášením, o jaký typ (pásmo) radaru se jedná a vše je poměrně rozumně zvukově přizpůsobeno. Co se nám opravdu líbilo bylo to, že display i ovládací tlačítka jsou na jednom ovládacím malém panelu, který není problém umístit do interiéru auta – narozdíl od antiradaru Beltronics 975 – ten má poměrně velký ovládací panel, který se musí umístit do interiéru a antiradaru Beltronics STi-R (PLUS), který má ovládací panely malé, ale jsou dva.

Falešných poplachů na radar tento detektor moc nemá nemá. Když to máme porovnat s pevnými antiradary Beltronics, je Escort přesně mezi “975-kou”, která jich má více a “STi-čkem”, který nemá prakticky žádné.

Laserové čidlo je umístěno přímo v radarové anténě. Citlivost detekce laseru je na vysoké úrovni, ovšem problémem je, že antiradar na laser není dostatečně odrušený a někdy má v tomto pásmu falešné poplachy způsobené například telematickými systémy na některých křižovatkách zejména v Praze. Prodejci proto doporučují upozornění na laser spíše vypnout a kombinovat detektor s laserovou rušičkou.

Pokud chcete u Escorta Qi45 EURO změnit nastavení, nebudete s tím mít problém. Nastavování je poměrně intuitivní a pokud jste zkušenější uživatel antiradarů, nebudete potřebovat žádný návod.

Zapůjčenou jsme měli verzi EURO CZ – což je speciální úprava pro ČR, která je údajně přímo přizpůsobená výrobcem pro Čechy. Proto pozor na antiradary Escort, které nejsou ve verzi EURO CZ, nemají správně filtrované zúžené Ka pásmo a tak mají oproti českým radarům horší detekci, ale zejména mají podstatně vyšší počet nechvalně známých falešných poplachů.

Za zapůjčení tohoto antiradaru Escort Qi45 EURO CZ děkujeme výhradnímu dovozci, firmě AntiRadary.NET s.r.o.

Klady a zápory

+ Skvělá detekce policejních radarů
+ Ovládací panel – displej a tlačítka v jednom malém panelu (displej je schopen textově informovat o poplachu)
+ Poměrně nenáročná instalace do vozu

- Nemá GPS databázi jako “STi-čko Plusko”
- Více falšených poplachů na radar
- Občasné poplachy na laser (ale možno vypnout)

Escort Qi45 EURO

Zajímavost

  • Zjistili jsme, že společnosti Escort Radar a Beltronics vlastní stejný majitel a dělá si tak vlastně tak trochu umělou konkurenci. Escort Qi45 je hodně podobný detektorům Beltronics, kdy jeden výrobce působí pod dvěma různými značkami a snaží se, aby detektory byly navzájem alespoň trochu rozdílné. Escort Qi45 EURO je vlastně takové “STi-čko” s lepším ovládacím panelem a větším množstvím falešných poplachů.

Escort Qi45 EURO

]]>
http://www.antiradary-recenze.cz/antiradary-podle-typu/antiradary-napevno/antiradar-escort-qi45-euro-cz-pevna-sada/feed/ 0
AntiLaser – AL G9 RX rev. 2 – Víceúčelový laserový a parkovací systém http://www.antiradary-recenze.cz/antiradary-podle-typu/laserove-rusicky/antilaser-al-g9-rx-viceucelovy-laserovy-system/ http://www.antiradary-recenze.cz/antiradary-podle-typu/laserove-rusicky/antilaser-al-g9-rx-viceucelovy-laserovy-system/#comments Thu, 11 Nov 2010 10:12:36 +0000 lukas http://www.antiradary-recenze.cz/?p=190

AntiLaser – AL G9 RX rev.2 – Víceúčelový laserový systém

Antilaser G9 RX není na trhu dlouho a jedná se již o desátou generaci produktu Antilaser. Výrobce Antilaser neustále inovuje, aby byl schopný reagovat na všechny typy laserových pistolí a zejména s každou generací zvyšuj výkonnost a zmenšuje laserová čidla. Antilaser G9 RX jsme měli vypůjčený na 2 měsíce, ale po týdnu jsme si jej nechali namontovat do vozu napevno :-) . Jedná se o zařízení, schopné reagovat na policejní měření laserovými pistolemi, které je v České republice stále více používá. Za dobu co máme Antilaser G9 RX v autě namontovaný (cca 15 000km) jsme potkali mnoho policejních kontrol, které laserem měřily (odhadem 10) a byli jsme opravdu nadšeni, jak skvěle Antilaser funguje. I přesto, že jsme povolenou rychlost většinou překračovali, nikdy jsme nevyli zastaveni ani pokutováni. Jen jednou na nás policista ukazoval palec nahoru. Co tím myslel jsme ale nepochopili :) .

AntiLaser máme nastaven na trvalé rušení, tzn. že jej ručně vypínáme, takže když nás policie měří, Antilaser začne měření rušit, my zpomalíme na povolenou rychlost a pak zařízení vypneme a policista nás změří. Ještě je možné Antilaser nastavit na rušení na 4 nebo 8 sekund a po této době, kdy bude laser rušit se rušička sama vypne.

Antilaser také dokáže detekovat infra přisvícení kamer (pro noční vidění) což je dobré zejména u úsekových měřeních, kde Vám rušička ohlásí, že do “úsekáče” vjíždíte a také místo, kde končí. Za slunných dní to však bohužel nefunguje…

Co se týká montáže, specializovaná montážní střediska Vám čidla, která jsou opravdu malá (asi jako krabička od sirek), namontují tak, že je ani sami nenajdete. V interiéru máte jen malou diodu, která signalizuje poplach, repráček, který máme namontovaný skrytě a vypínač.

U AntiLaseru nás opravdu potěšilo, že je to homologované zařízení na montáž do vozu s tím, že je homologováno jako parkovací asistent (mimochodem je to uvedeno i na čidlech) a také jako parkovací asistent funguje a to velmi dobře (samozřejmě se tato funkce dá vypnout). Dovozce do ČR uvádí, že ač se prodej AntiLaserů v jednotlivých generacích počítá na “tisíce”, ještě nikdy nikdo v ČR s touto homologovanou verzí za použití pokutován nebyl. My jsme se navíc dozvěděli také to, že od 1.8.2011 se změnou zákona naši chytří poslanci snížili pokutu za použití rušiček na 5-10 000Kč což při žáchraně řidičáku není až tolik…

Co nás ale potěšilo nejvíc, bylo že AntiLaser v této verzi nemá vůbec žádné falešné poplachy, což se nám stalo u rušičky vůbec poprvé. Ostatní rušičky ragují třeba na slunce (když jedete přímo proti němu), na vozy s laserovým adaptivným tempomatem a někdy třeba i na různá čidla – třeba u elektricky zavíratelných bran a zažili jsme falešné poplachy taky na tramvaje…

Jelikož mám poměrně velký vůz (Škoda Superb), máme ve vozidle dvoučidlovou verzi Antilaseru – obě čidla vepředu. K dispozici jsou verze od jednoho po 4 čidla – do malých aut stačí jedno dopředu, u větších pak dvě. Do zadní části auta si můžete taktéž nechat namontovat 1-2 čidla.

Za zapůjčení tohoto antiradaru AntiLaser – AL G9 RX rev. 2 děkujeme výhradnímu dovozci, firmě AntiRadary.NET s.r.o.

Klady a zápory

+ Funkční a diskrétní zařízení funkční po celé Evropě
+ Výborně fungující parkovací asistent
+ Malá čidla, která umožní diskrétní montáž
+ Detekuje infra přisvícení úsekového měření
+ Legální zařízení homologované pro montáž do vozidla

- Vyšší pořizovací cena

Hodnocení 5 bodů z 5

]]>
http://www.antiradary-recenze.cz/antiradary-podle-typu/laserove-rusicky/antilaser-al-g9-rx-viceucelovy-laserovy-system/feed/ 0
Escort X50 EURO – CZ VERZE http://www.antiradary-recenze.cz/antiradary-podle-typu/prenosne-antiradary/escort-x50-euro/ http://www.antiradary-recenze.cz/antiradary-podle-typu/prenosne-antiradary/escort-x50-euro/#comments Wed, 22 Sep 2010 09:22:28 +0000 lukas http://www.antiradary-recenze.cz/?p=34 bel-975-euro-5

Escort X50 EURO – CZ – novinka roku 2009 (speciálně upravený pro ČR)

Escort X50 EURO – tento antiradar jsme měli půjčený po dobu 3 týdnů a najezdili jsme s ním cca 850 km po Praze i mimo ni. Vcelku lze říci, že se jedná o opravdu výkonný detektor s dobrou detekcí a příjemným ovládáním. Za dobu používání jsme potkali 3 stacionární radary, 3 bradavice (policejní auta) a jeden laser. Co se týká bradavic a stacionárů, neměli jsme problém přizpůsobit rychlost, u laseru jsme o něm věděli, je otázkou zda včas, či nikoliv, každopádně nás nikdo nestavěl. Detekce je tedy opravdu dobrá. Co se týká falešných poplachů, je tento detektor opravdu dobře odrušený. Po Praze jsme měli 3 falešné poplachy (mimochodem stále na stejných místech), jinde na cestách (mimo Prahu) žádné.

Escorta v této české verzi jsme mohli porovnat s verzí US/EURO a musíme konstatovat, že se jedná o naprosto nesrovnatelné kousky! Escort ve verzi pro USA případně jiné evropské země má tolik falešných poplachů, zejména po Praze, že jsme to s ním dlouho nevydrželi. Ovšem detekci jsme zkusili, ta byla cca o 50 % horší než u verze pro Českou republiku, proto si dávejte opravdu pozor, jaký detektor a od koho jej kupujete.

Pokud sháníte přenosný detektor a nechcete detektor zabudovaný napevno v autě, je podle nás Escort X50 EURO – CZ verze dobrá volba a proti radarům Vás ochrání a falešnými poplachy Vás obtěžovat nebude!

Za zapůjčení tohoto antiradaru Escort X50 EURO děkujeme výhradnímu dovozci, firmě AntiRadary.NET s.r.o.

Klady a zápory

+ Vynikající poměr cena x výkon
+ Málo falešných poplachů
+ Dobrá detekce a úprava pro ČR
+ Jednoduché ovládání

- Vyšší pořizovací cena oproti BEL RX65 EURO
- Možnost záměny za neupravenou US/EURO verzi

Hodnocení 5 bodů z 5

x50e_2POZOR! Dozvěděli jsme se, že antiradar Escort X50 EURO – CZ nelze zaměňovat s verzí X50 určenou pro trh v USA, nebo X50 EURO. Načerno se prý dováží z Maďarska a u těchto detektorů není zajištěná funkčnost a odrušení falešných poplachů. Tyto detektory mají společný pouze vzhled a podobný způsob ovládání.

Verzi určenou pro ČR poznáte podle originálního potisku “EURO – CZECH REPUBLIC” a zezadu je nalepená holografická pečeť EURO!

ESCORT X50 EURO - CZ

]]>
http://www.antiradary-recenze.cz/antiradary-podle-typu/prenosne-antiradary/escort-x50-euro/feed/ 1
Antiradar Beltronics STi-R Plus EURO – pevná sada http://www.antiradary-recenze.cz/antiradary-podle-typu/antiradary-napevno/antiradar-beltronics-sti-r-plus-euro-pevna-sada/ http://www.antiradary-recenze.cz/antiradary-podle-typu/antiradary-napevno/antiradar-beltronics-sti-r-plus-euro-pevna-sada/#comments Tue, 21 Sep 2010 12:16:01 +0000 lukas http://www.antiradary-recenze.cz/?p=351 Beltronics STi-R Plus EURO – tento napevno zabudovaný antiradar jsme si nejdříve jen vypůjčili, ale nakonec i zakoupili, protože jsme byli velmi spokojeni s jeho funkčností. S tímto antiradarem jezdíme v autě už půl roku a najezdili jsme s ním opravdu mnoho kilometrů po celé České republice i mimo ni. Potkali jsme hodně radarů – pár stacionárů, mnoho bradavic a několik laserů. Co se týká detekce, je tento antiradar opravdovou jedničkou. Mohli jsme jej porovnat s přenosnými detektory a Beltronics STi-R Plus vždycky vyhrál, dokonce nás zachránil, když nám Valentine One vypověděl službu :)

Tento pevný antiradar má v sobě zabudovanou databázi GPS a proto jsme vždy věděli o úsekových měřeních, která se u nás velmi rozmáhají. Databáze se pravidelně obnovuje a nahrání nové databáze je zdarma. Problémem tohoto detektoru je jen to, že databáze není úplně přesná a někdy Vám to “úsekáče” hlásí v opačném směru. Databázi spravují totiž lidé z USA a ti o radarech v ČR nemají mnohdy ani ponětí.

Co se týká falešných poplachů, měli jsme zatím snad jen 3 za celou dobu používání, tento antiradar je odrušen opravdu skvěle a tak Vás ani ve velkých městech nebude otravovat nesmyslným pípáním.

Ovládání je jednoduché, jako uživatel používáte maximálně tlačítko MUTE, který ztlumí detektor, jinak je vše nastaveno tak, abyste s ním mohli spokojeně jezdit v ČR a SK. Beltronics STi-R Plus je dobrá volba, pokud cestujete do zahraničí. Můžete jej totiž velmi jednoduše naprosto vyřadit z provozu a proto nebudete mít nikdy žádný problém a zároveň pokud si necháte udělat montáž od odborníků, pak bude diskrétní a nikdo Vám antiradar v autě nenajde.

POZOR! Byli jsme upozorněni, že antiradar STi-R Plus EURO se někdy zaměňuje za STi-R. Ten je podstatně levnější, není přizpůsoben na radary v ČR a neobsahuje GPS databázi, proto je Vám po zakoupení úplně k ničemu!

Za zapůjčení tohoto antiradaru Beltronics STi-R Plus EURO děkujeme výhradnímu dovozci, firmě AntiRadary.NET s.r.o.

Klady a zápory

+ Opravdu skvělá detekce radarů
+ Diskrétní displej, umístěný v kabině vozidla (je schopen textově informovat o poplachu)
+ Při jízdě v některých zemích západní Evropy nemožnost odhalení policií
+ GPS funkce, včetně databáze úsekových měření
+ Díky speciální technologii můžete stiskem dvou tlačítek vymazat software celého detektoru, a tak naprosto legalizovat použití tohoto detektoru v zahraničí
+ Málo falešných polachů

- Vyšší pořizovací cena
- Nutná pevná instalace
- Na některých místech nepřesná GPS databáze
- Složitější instalace (více součástí zařízení)

Hodnocení 5 bodů z 5

Lasery

  • STi-R Plus EURO disponuje mikroprocesorem, který je schopen zachytit a zpracovat signál za čas kratší, než jedna vteřina! Tento “čas zachycení” je klíčový zejména pro detekci laserového radaru. Lasery jsem párkrát za dobu používání potkali a tento antiradar si poradil docela obstojně!

Ukázka extrémně dlouhé detekce radaru

http://www.youtube.com/watch?v=7xYhKftIyus&feature=player_embedded

]]>
http://www.antiradary-recenze.cz/antiradary-podle-typu/antiradary-napevno/antiradar-beltronics-sti-r-plus-euro-pevna-sada/feed/ 0
Beltronics 975e – EURO http://www.antiradary-recenze.cz/antiradary-podle-typu/antiradary-napevno/beltronics-975e-euro/ http://www.antiradary-recenze.cz/antiradary-podle-typu/antiradary-napevno/beltronics-975e-euro/#comments Wed, 11 Nov 2009 14:51:39 +0000 admin http://www.antiradary-recenze.cz/?p=1 bel-975-euro-5

Antiradar Beltronics 975e EURO – pevná sada

Detektor Beltronics 975e EURO – tento antiradar jsme měli vypůjčený na 2 měsíce a najeli jsme s ním něco kolem 1 500 km. Musím konstatovat, že jsme byli s tímto produktem poměrně spokojeni. Potkali jsme 5 radarů, z toho jsme vyzkoušeli jeden stacionár a detekce je opravdu skvělá. Problém s tímto antiradarem jsou falešné poplachy. Po Praze se to dá srovnat s horšími typy přenosných detektorů a někdy to může po zaplacení poměrně vysoké nákupní částky mrzet. Ale opravdu to tento detektor dohání svými detekcemi.

Beltronics 975e EURO obsahuje také dvě laserová čidla s poměrně slušnou citlivostí. Cca z 50 % dokáží detekovat infra přisvícení kamer úsekového měření. Bohužel tato čidla nejsou vodotěsná a je třeba je namontovat do horní části předního a zadního okna. Prodejce uvádí, že je lepší tato čidla vůbec nepoužívat a kombinovat tento antiradar s laserovou rušičkou, která zajistí jak 100% laserovou ochranu, tak 100% detekci infra přisvícení úsekovek.

Ovládání 975e EURO není obtížné, ale je potřeba si nejdříve pečlivě přečíst návod a eventuálně jej mít radši při ruce. Čeho jsme si všimli je ale nepříjemný startovací zvuk – jakmile nastartujete auto, nebo zapnete ručně antiradar BEL 975e EURO, rozezní se zvláštní znělka :) , ale to je spíše náš osobní názor.

Beltronics 975e EURO je ověřený detektor, který se s malými změnami používá již více než 10 let a má mnoho spokojených uživatelů.

Podle našeho názoru je to ale opravdu dobrá volba. Cena detektoru se pohybuje u renomovaných prodejců kolem 25 000 Kč včetně DPH a to je o dost nižší cena než u jiných pevných sad. Detekce je výborná a pokud Vás nebude obtěžovat sem tam nějaký falešný poplach, můžeme tento detektor doporučit.

Za zapůjčení tohoto antiradaru Beltronics 975e – EURO děkujeme výhradnímu dovozci, firmě AntiRadary.NET s.r.o.

Klady a zápory

+ Jednoduchá instalace
+ Skvělá detekce policejních radarů
+ Nižší pořizovací cena oproti BEL STi-R EURO

- Nenajdete u tohoto typu alfanumerický displej
- Větší počet falešných poplachů
- Nelíbily se nám startovací zvuky antiradaru

Hodnocení 4bodů z 5

POZOR! Byli jsme upozorněni, že antiradar BEL 975 EURO je někdy zaměńován za BEL 975R. Ovšem detekce je mizerná a při představě, že tento antiradar bude pípat všude svými “příjemnými” zvuky, mi vstávají vlasy na hlavě! Proto pozor na prodejce, u kterých si antiradar zakoupíte. Prostě to platí u všech detektorů a to zejména proto, že radary v ČR měří na speciálních frekvencích, které tyto náhražky nezachytí!

]]>
http://www.antiradary-recenze.cz/antiradary-podle-typu/antiradary-napevno/beltronics-975e-euro/feed/ 0
Beltronics RX65e – EURO http://www.antiradary-recenze.cz/antiradary-podle-typu/prenosne-antiradary/beltronics-rx65e-euro/ http://www.antiradary-recenze.cz/antiradary-podle-typu/prenosne-antiradary/beltronics-rx65e-euro/#comments Tue, 10 Nov 2009 22:30:48 +0000 admin http://www.antiradary-recenze.cz/?p=4

BEL RX65 EURO – Czech republic

BEL RX65 EURO – tento antiradar jsme měli zapůjčený na měsíc a půl a ujeli jsme s ním cca 3 000 km v Praze i mimo Prahu. Co se týká detekce, potkali jsme 3 stacionární radary, 4 bradavice a 1 laser. Detekci na laser nejsme schopni posoudit, protože nás policajti při prvním průjezdu neměřili, podruhé nás měřili, antiradar laser detekoval, ale nejsme schopni posoudit, zda by detekce byla dostačující. Na stacionární radary má tento antiradar skvělou detekci a to stejné na policejní bradavice, kde jsme o policejním autě věděli cca 250-300 m předem, takže zpomalit nebyl vůbec problém. Falešné poplachy, zhruba 6, jsme měli jen v Praze a Brně, ale dohromady jen na 3 místech, takže nás to nijak neobtěžovalo. Mimo tyto dvě velká města jsme nikde falešné poplachy nezaznamenali. Další, co musíme pochválit je jednoduché ovládání a nastavování detektoru!

Měli jsme zapůjčenou verzi RX65 EURO – Czech republic, ale na trhu naleznete antiradary Beltronics RX65 i bez tohoto názvu. Tyto detektory se po porovnání vyznačovaly opravdu mnoha falešnými poplachy a špatnou detekcí stacionárních i ostatních radarů a proto jsme tuto verzi neurčenou pro Českou republiku používali jen cca 200 km, protože nám pak došla trpělivost :)

Za zapůjčení tohoto antiradaru Beltronics RX65e – EURO děkujeme výhradnímu dovozci, firmě AntiRadary.NET s.r.o.

Klady a zápory

+ Skvělá cena (nižší než Escort X50 EURO – CZ)
+ Dobré odrušení vůči falešným poplachům
+ jednoduché ovládání

- Údajně horší detekce laseru než Escort
- Možná zaměnitelnost za nefunkční verzi

Hodnocení 4,5 bodu z 5

POZOR! Několik prodejců nás upozornilo, že antiradar RX65e EURO nelze zaměňovat s RX65 Pro series, který jsme také vyzkoušeli. Tyto detektory vypadají stejně a podobně se ovládají, ale pro ČR jsou nepoužitelné! Proto dávejte pozor, od kterého prodejce si antiradar kupujete, přeci jen se nejedná o malé částky.

Rada před nákupem

  • Před nákupem jakéhokoliv přenosného antiradaru si ověřte, zda nemáte determální (atermálním, pokoveným, antireflexním) sklo. Pokud ano, přenosný antiradar by vám nefungoval tak, jak má!
  • Řešením je pak nákup pevné sady, která má zabudované čidlo v přední masce automobilu.

]]>
http://www.antiradary-recenze.cz/antiradary-podle-typu/prenosne-antiradary/beltronics-rx65e-euro/feed/ 3